Uanset hvor du bor, så er der gode muligheder for at spare nogle penge på varmeregningen. Det kan enten være ved at foretage nogle energiforbedringer i boligen, ved at skrifte til en billige varmekilde eller ved at ændre din egen adfærd. Nogle ting koster naturligvis penge og kan faktisk også være en markant investering, men det kan bidrage meget positivt til varmeregningen i mange år fremover og kan derfor være hele investeringen værd. Vi har her samlet nogle tips og tricks til, hvordan du kan spare markante summer på din varmeregning, så du kan bruge pengene på noget lidt mere spændende.

Investér i isolering

Det er investeringen i isolering, der giver den største besparelse på varmeregningen, og det giver jo egentlig god mening. Når huset er bedre isoleret, forsvinder varmen ikke på samme måde ud af boligen – og når varmen forbliver indenfor, er der ikke behov for at have varmen tændt hele tiden og for fuld skrue. Der er derfor rigtig mange penge at spare, hvis man holder varmen inde i boligen, og det kan man gøre på mange måder. Der er gode muligheder for bedre isolering af især ældre hus, hvis man investerer i f.eks. hulmursisolering, nye vinduer, nye døre eller et nyt tag. Det gode ved disse energiforbedringer er, at de ikke kun giver en lavere varmeregning. De giver samtidig også en større gensalgsværdi, så du kan regne med at få mere for huset, når du engang vælger at sætte det til salg.

Skift varmekilden ud

Varmekilden har naturligvis også stor betydning for varmeregningens størrelse. Hvis man generelt opvarmer huset med en dyr varmekilde, kan der være mange penge at spare, hvis man skifter til en billigere (og måske også mere miljøvenlig) varmekilde. Det er især tilfældet, hvis du har et gammelt olie- eller gasfyr. I dag findes der en lang række alternative energiformer, som faktisk er en del billigere end de ældre varmekilder. Det kan f.eks. være en varmepumpe. En varmepumpe er et varmeanlæg, der udnytter varmen i jorden og luften til at opvarme huset. Den kan faktisk bruges i langt de fleste huse, men forudsætter dog god isolering. Derudover er biobrændsel også blevet en meget populær varmekilde, og det er der mange gode grunde til. Biobrændsel er nemlig både en billigere og mere miljørigtig varmekilde end olie og gas. Det kan derfor være en meget god idé at investere i et biobrændselsanlæg for reducering af omkostninger.

Ændre adfærd

Der er dog også noget, du selv kan gøre for at sikre en lavere varmeregning. Hvis du installerer et termometer – eller en termostat – bliver det nemmere for dig at holde styr på, hvor varmt der reelt er i boligen, og på den måde kan du også nemmere sænke indendørstemperaturen til et fornuftigt tal. Du kan faktisk spare helt op til 5 procent i varmeudgift om året, hvis du bare sænker indendørstemperaturen med 1 enkelt grad. Derudover er det også vigtigt at du husker at lufte grundigt ud 2-3 gange om dagen – ellers kan du risikere at få fugtskader og skimmelsvamp.