Værd at vide inden du overvejer at rive dit hus ned

Det kan være svært at gennemskue, hvor meget det kommer til at koste at rive et hus ned. Derfor kan det også være svært at afgøre, om det kan betale sig. Måske er det bedre at renovere i stedet? Prisen kan blive påvirket af mange forskellige faktorer. Det kræver at en fagmand er inde over projektet. I alle tilfælde har man brug for professionel hjælp, så man kan få alt det praktiske på plads omkring nedrivning af huset.

Mange faktorer påvirker prisen på en nedrivning

Nogle af de ting der kan påvirke prisen er typen af nedrivning. Det vil f.eks. sige, om der er tale om indvendig eller totalnedrivning, hvor man jævner bygningen med jorden. Sidstnævnte kan være dyrere. Det har også noget at sige, hvor i landet huset ligger. Det er f.eks. dyrere at rive et hus ned i København end det er i resten af landet. Det har også betydning, hvor stort huset er, da der vil være mere arbejde med et stort hus ned med et lille. Når man skal vælge den rigtige entreprenør til projektet, så er det en god idé at få en fast pris fra starten. På den måde undgår man ubehagelige overraskelser undervejs. Nogle steder anvender man en risikopulje, så der er et beløb fastsat til uforudsete udgifter. Pengene bliver dog ikke rørt, medmindre der opstår noget uforudset.

En nedrivning er en proces, der skal planlægges fra starten

Det er et stort projekt at rive et hus ned. Derfor skal man finde den rigtige entreprenør og pris for nedrivning af huse. Man skal føle sig i gode hænder fra begyndelsen, lige fra vurderingen af prisen for nedrivningen til udarbejdelsen af projektplanen og til, at man skal skille sig af med det affald, der uundgåeligt vil blive produceret. Man skal også tænke ind i planerne, hvad der skal ske med dette affald, og hvor stor en del af det, der kan genbruges. Med en effektiv og gennemarbejdet projektplan ved man altid, hvad der skal ske, og hvornår man kan forvente, at projektet færdiggøres. Noget af det første, der skal gøres er, at der skal laves en grundig gennemgang af bygningen. Her ser man f.eks. på, om de anvendte byggematerialer indeholder stoffer, der kan være miljø- eller sundhedsskadelige som PCB, asbest, bly, m.m. Hvis huset er bygget omkring 1960-1970’erne, så er der større chancer for, at man finder disse stoffer i byggematerialerne.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.