Det er blevet meget populært at holde sin egen læssemaskine som en del af maskinparken hos bl.a. landmænd eller hos entreprenører. Og der er god grund til at have sine egne læssemaskiner, da de – med det rette udstyr – tilbyder en verden af muligheder.

Det rette udstyr

Det er ingen hemmelighed, at forskellige typer af opgaver kræver forskelligt udstyr. Med det rette sortiment til din rådighed, kan du forvandle en almindelig læssemaskine til en langt mere multifunktionel del af driften omkring din forretning.

Der findes meget specialudstyr, som gør netop dette. Blandt andet er det muligt at investere i: Redskabsfæstere, læsseskovle, gafler, arme til materielhåndtering samt grabbe.

Et godt udgangspunkt her kan være en hurtigt redskabsfæster. Denne har til formål at gøre det let og hurtigt, når du vil udskifte et redskab til en anden type. Og er det en ting, der sker mange gange i løbet af en arbejdsdag, vil du spare tid og penge på denne investering – alt imens dine ansatte vil synes, det er en god hjælpende hånd.

Læsseskovlene skal bruges til typisk jordarbejde, hvor der skal læsses eller graves.

Gafler gør det muligt at køre med materiale og på anden måde flytte elementer, der skal fra A til B. Muligheden for at transportere paller er ofte en stor gevinst her, da det gør det det let at håndtere fragten, når den skal videre ombord på andre køretøjer eller sendes.

Med arme til materielhåndtering får maskinen endnu en nyttig funktion, fordi den kan samle op eller igen transportere materiale. Armene har typisk en krog siddende, så man kan flytte via den og kæder.

Grabbe anvendes igen til materialer – men mere til tømmer eller f.eks. j forbindelse med at der skal fjernes større piller eller blokke fra nedrivning, væltede træer o.l. Grabbene er gode værktøjer, der kan gribe helt ned til enkelte stammer af træ m.m.

Som du kan se, er der rigt med mulighed for at anvende dine læssemaskiner til det specifikke behov, hvor den vil være bedste tjent.

Ønsker du at afprøve bestemt udstyr, kan du evt. forespørge til muligheden for at leje det i en prøveperiode indledningsvis, da investeringsudgiften kan være stor.