Trappen er en af de områder i huset, som vi benytter mest. Især hvis det er trappen til førstesal, hvor mange af værelserne er placeret. Det giver et helt naturligt slid på en sådan trappe, som også betyder at behandlingen eller malingen på trappen hurtigt kan blive slidt. Det handler dog i mange tilfælde også om hvordan du maler din trappe, samt hvilken trappemaling du benytter dig af. Derfor vil vi i denne artikel prøve at guide til til at vælge den rette maling, men ikke mindst hjælpe dig med at undgå at lave de klassiske fejl, som mange ofte begår når de maler deres indendørs trappe.

Du skal forberede dig godt

Hvis du står overfor projekt ‘maling af trappe‘, så skal du spidse øre. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken maling du vælger, samt hvordan du vælger at gribe det an. Der kan være en verden til forskel på om du sliber trappen ned, eller om du blot pletmaler ovenpå de slidte områder, det er nemlig specielt her at du skal være opmærksom, når du ønsker at male din trappe selv.

Forinden at du påbegynder dit maleprojekt, så skal overveje hvordan du i en tid kommer op og ned af trappen mens malingen tørre. Selvom at det lyder meget lavpraktisk, så er det faktisk en ting som mange glemmer at tænke over, når de skal til at male deres trappe for første gang. Find en løsning med at male hvert andet trin eller flyt sengen ned på stuenplan periodisk.

Du skal også huske at rengøre og vaske trappen godt, således at du ikke maler oven på skidt og snavs, da dette efterfølgende kan give nogle ujævnheder i malingen, som ikke er så pænt. Derudover skal du være opmærksom på at komme helt i kanter og hjørner, da det efterfølgende bliver bedst hvis du er opmærksom på dette.

Vores anbefaling til trappemaling

Vi har gennem tiden testet mange forskellige typer af trappemaling. Vi er dog kommet frem til, at det er modellen fra Trestjerner, som vi anbefaler som værende én af de klart bedre gulvmalinger til trappetrin. Malingen har modsat nogle af de andre malinger en meget hårdfør og slidstærk overflade, som gør den virkelig god til netop at male trappen. Malingen kan fås både i mat, blank, halvblank udgaver, således at der bør være en model til også den type trappe du står overfor at skulle male.

Vi anbefaler ydermere også, at du vælger at male hele trappen med den samme maling. Vi har nemlig før set, at der er nogle som vælger at male med en anden type til nogle af trinnene.

Dette skal du være opmærksom på

Nu er du ved at være klar til at male din trappe, men der er dog stadig nogle få ting, som vi anbefaler at du overvejer før at du beslutter dig for at male. Du skal overveje inden at du maler din trappe en helt ny farve hvordan det passer ind i den stil I har i hjemmet i forvejen. Du kan med fordel her male et bræt eller andet, således at du kan teste om det er noget der matcher Jeres bolig.

Læs endnu flere guides til gør-det-selv-maler projekter på Maleeksperten.dk

Det er også vigtigt, at du er rigtig omhyggelig med afdækningsplastik, således at du ikke får grimme pletter på væg eller gulv efter projektet. Du kan enten brug pap, som du taper fast eller blot afdækningsplast, det er op til dig.