Sponsoreret annonce

 

Toiletforhøjeren er god for dig, som har svært ved at komme helt ned og sidde på et almindeligt toilet. Du er måske blevet opereret, eller måske har en sygdom eller din alder svækket dine ben og din bevægelighed.


Toiletter er generelt for lave til mange mennesker, og især hvis ben og bevægelighed er svækket, kan der blive brug for en toiletforhøjer. Når du vælger, er det vigtigt, at du finder den model, som passer til dig og dit toilet.

 

Forskellige toiletforhøjere

Grundlæggende er der tre slags toiletforhøjere.

  • Løst monterede til almindeligt toilet
  • Løst monterede til væghængt toilet
  • Fast monterede til alle toiletter

Alle slags findes både med og uden låg.
Hvilken toiletforhøjer har du brug for?


Løst montereret toiletforhøjer

Du bør vælge en løst monteret model, hvis du har et midlertidigt behov. Det kan f.eks. være

  • efter en operation
  • mens et brækket ben heler
  • når du har besøg af en ældre

En løst monteret forhøjer er konstrueret, så den placeret oven på kummen og går lidt ud over kummens kant både på ydersiden og på indersiden. Et par skruebeslag holder den fast. Du kan lade det oprindelige toiletbræt sidde. Det skal blot slås op, så din forhøjer hviler ned på selv kummen – ikke på brættet. En løst monteret toiletforhøjer til et væghængt toilet har en lidt anden form, så det er vigtigt, at du er opmærksom på at vælge den rigtige. Ellers kan du ikke montere den sikkert.


Fast monteret toiletforhøjer

Hvis du har permanent brug for en toiletforhøjer, bør du gå efter en fast monteret model. Den sidder bedre fast og er derfor mere tryg at bruge. Den fast monterede toiletforhøjer erstatter toiletbrættet. Den monteres med skruer i de samme huller som toiletbrættet, så den passer på alle standardtoiletter. Til næsten alle fastmonterede toiletforhøjere følger der armlæn med. Armlænene hjælper dig med at komme op og ned fra brættet, men hvis du føler, at de sidder i vejen, kan de afmonteres. På nogle modeller kan de klappes op, når de ikke er i brug.


Højt toiletsæde og høj hygiejne

En god toiletforhøjer bør være konstrueret med glatte flader, så den kan holdes ren på samme niveau, som man normalt gør med et toilet. Hvis den lever op til det, kan du sagtens holde den samme hygiejne med en toiletforhøjer som med et normalt toiletbræt. Det gælder uanset, om du har en løst eller fast monteret model.


Tilbehør til toiletforhøjer

Ud over toiletforhøjeren på mellem 5 og 15 centimeter, kan du også vælge et blødt toiletsæde i plastpolstret skummateriale. Det kan enten monteres oven på din toiletforhøjer eller oven på dit almindelige toiletsæde. Ud over fremragende komfort og høj hygiejne giver det trykaflastning, hvilket kan være nødvendigt, hvis du lider af f.eks. siddesår.


Montering af toiletforhøjer

Du behøver ikke professionel hjælp til at montere din toiletforhøjer. Monteringen er så simpel, at du
sagtens kan gøre det selv. Både hurtigt og sikkert.