Grunden til at man skal male et dødsbo, er naturligvis ikke så opløftende. Man kommer dog ikke uden om, at døden er en naturlig del af livet, og noget som vi alle kommer til at opleve. Hvis et familiemedlem dør, og efterlader sig et dødsbo som du skal varetage, kan det godt være en meget stor opgave. Der er naturligvis stor forskel på, om det er en mindre lejlighed der er blevet efterladt eller en større bolig. Et anden ting der kan spille en stor rolle, er helt givet standen på huset. Overtager man noget, der er i meget ringe forfatning, kan det godt virke som en uoverskuelig opgave. Til at begynde med kan det være en god ide at hyre et professionelt firma til at rydde og rengøre dødsboet, så man ikke skal stå med denne opgave oven i den sorg du også står med.

Skal huset sælges?

Skal huset sælges kan det være en rigtig god ide, at man gør lidt for at shine det op. Prisen på et dødsbo er lavt, hvis det vel og mærke sælges som et dødsbo. Gør man dette, er der en lang række forbehold der gør sig gældende. Eksempelvis er der ofte ikke en tilstandsrapport, da man som arving til dødsboet ikke kan udfylde disse. Man kan godt få udarbejdet en sammen med en byggesagkyndig. Det ændrer dog ikke ved at prisen på et dødsbo typisk ligger under normalt.

Hvis man har planer om at sælge huset, er det med andre ord en god økonomisk beslutning at sælge det som et almindeligt boligsalg. Når først boligen er ryddet og rengjort, så er det bedste du kan gøre for at forhøje værdien ofte at male huset. Du kan naturligvis vælge at få det gjort professionelt for det bedste resultat. Du kan dog også sagtens selv gribe til penslerne og kaste dig ud i det.

Lyse farver sælger

Et hus der er lyst er mere imødekommende og syner større. Det er derfor klogt at vælge at male huset hvidt, hvis det skal sælges. Især hvis der er tale om et gammelt hus, kan farverne være meget mørke, og få det til at virke mindre. Hvis man maler det lyst til købere ofte finde det lidt mere indbydende. Samtidig er det lettere for dem, at se sig selv i det, også selvom de vil male i nogle andre farver.

Det er forbundet med en udgift til en maler, eller udgift til maling, hvis man selv kaster sig over det. Denne udgift kan dog hurtigt betyde, at huset bliver langt mere attraktivt, og dermed nemmere at sælge.