Sæt nye farver på hjemmet og omgivelserne

Overvejer du at få husets facade malet? Eller har du allerede fået det, så tænk også lige lidt over, hvordan undenomsarealerne ser ud. De kommer nemt til at virke lidt trætte op mod en frisk ny facade, men heldigvis kan de nemt friskes op med bænke, krukker og plantekasser – savner du inspiration til omgivelserne udenfor? Læs mere på https://www.outdoordesign.dk/

Hvilke farver er oppe i tiden?

Hvis du ikke allerede har haft en maler igang på facaden, men ved, at huset skal males – du ved bare ikke, hvilken farve det skal være, så læs med her, så du bliver lidt klogere på trends og tendenser i boligen – inde og ude. Helt generelt skal du gå retro, hvis du vil ramme tidens farvetendenser, men bare rolig – du skal ikke male dit hus orange eller flaskegrønt. Den moderne udgave af retrofarver er douce og sarte.

Gode farver til facaden

Skal du have malet facaden vil farver som grå med et strejf blåt, en tonet blå i mørke eller lyse nuancer eller farver fra skov og metal, som lys beige, sand eller kobber være et oplagt valg, som giver din bolig et frisk og moderne udtryk, uden at du behøver at frygte at blive træt af en alt for sprælsk farve på facaden.

Gode farver til stuerne og de andre rum

Skal du have malet indendøre, kan du lege mere med farvepaletten. Husk igen på, at det er retro i douce, der gælder. Gode farver indendøre er rolige og lyse – og sæt gerne et strejf af noget mere kulørt til for at skabe kontrast og karakter i rummet. Gode farver lige nu er: sart rosa og blå, lys brun, doucet petroleumsblå, kobberfarver og naturligvis de grå nuancer – og du kan også sagtens smække både orange, lilla og grøn ind i stuen eller værelset, blot du går efter de støvede, lidt nedtonende nuancer i maling.

Lav det rette miks i rummene

Når du skal have malet i hjemmet og gerne vil have andet end bare ensfarvede vægge, så er det vigtigt, at du vægter farverne efter hinanden, så rummene ikke kommer til at virke rodede og uharmoniske. Vælg derfor en mere neutral grundfarve, som skal være dominerende, dernæst en sekundær som ikke må fylde mere end ca. 25-30 % af vægfladerne, og skal der sættes ordentligt smæk på, så bør du nøjes med, at 10 % af fladerne får den stærke farve. 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.