Bor du i en lille lejlighed, hvor der ikke er masser af kvadratmeter at rutte med? Så ved du udmærket godt, at det kan være nødvendigt at tænke kreativt, så du får mest muligt ud af den begrænsede plads. Det vil vi gerne hjælpe dig med, og derfor har vi lavet denne lille guide til, hvordan du får mest muligt ud af kvadratmeterne i din lejlighed.

Hvilke ting optager plads i dag?

Når du skal have mest muligt ud af pladsen i din lejlighed, er det nærliggende at starte ud med at se nærmere på hvilke ting, der typisk fylder meget i en lejlighed. Her er der f.eks. flere møbler, der er store syndebukke, når det kommer til optagelse af plads.

Det gælder blandt andet tøjskabet. Det store skrummel snupper hurtigt meget plads i soveværelset (hvis du har sådan et) eller stuen. Heldigvis er det nemt at undvære – og bare rolig, du skal ikke have dit tøj til at ligge og flyde rundt omkring i lejligheden. I stedet kan du købe et af de smarte tøjstativer lavet af rør, der gør det muligt at hænge tøjet på i et hjørne, på væggen eller hvor nu det giver bedst mening i din lejlighed.

Slå seng og sofa sammen

Også sengen og sofaen fylder meget, når der er knapt med kvadratmeter. Det er derfor helt oplagt at slå de to møbler sammen i et. Her tænkes der selvfølgelig på sovesofaen, der fungerer som sofa om dagen og seng om natten. Sovesofaen er et fantastisk møbel for dig, der gerne vil spare på pladsen, og det er efterhånden muligt at finde ganske flotte sovesofaer, der er pæne – både, når de fungerer som sofa, og når de fungerer som seng.

Drop det store spisebord

Det er noget nær umuligt at have et stort spisebord i lejligheden, hvis den er på 30 kvm. eller mindre. Det betyder dog ikke, at du ikke kan have et spisebord; det gælder blot om at tænke i alternative løsninger. En sådan løsning kunne f.eks. være at anskaffe dig et sammenklappeligt bord, der kan klappes sammen og stilles væk, når det ikke er i brug. Alternativt kan du vælge at købe et bord, der kan klappes op ad væggen, så det ikke optager plads, når du ikke sidder ved det.

Som du kan se, er der masser af muligheder for at for at udnytte pladsen i en lille lejlighed optimalt – det gælder blot om at være kreativ.