Overvejer du at sælge din bolig? Og er du bekymret for, om den overhovedet bliver solgt? Det findes der heldigvis råd for. Der er nemlig meget, du selv kan gøre for at din bolig bliver lettere at sælge. Det er vigtigt, at du gør din bolig så indbydende som muligt, så potentielle købere kan se sig selv i boligen. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du gør din bolig nemmere at sælge.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Home ejendomsmægler Albertslund.

Hvis du overvejer at sætte din bolig til salg, så drømmer du højst sandsynlig om en hurtig handel til en god pris. Det gør de fleste, men det er desværre ikke altid virkeligheden.

Hvis du helst ikke vil ende som en af dem, der har sin bolig til salg i flere år uden held, så skal du selv i arbejdstøjet. Det er nemlig vigtigt, at din bolig ser indbydende ud, hvis du gerne vil øge dine chancer for en hurtig handel. På den måde bliver din bolig mere værd, og du kan sælge den hurtigere, så du kan starte et nyt kapitel.

Gør din bolig salgsklar ved at male den

Du kan gøre din bolig indbydende og salgsklar på mange måder. Én af de vigtigste ting er at male din bolig, inden du sætter den til salg.

Hvis du ønsker at sælge hurtigt, så er det vigtigt, at du rammer så mange potentielle købere som muligt. Det vil sige, at du har større chancer, hvis boligen både henvender sig til børnefamilier, ældre, par uden børn, singler m.m.

Sådan gør du din bolig salgsklar med maling:

  • Du skal have fokus på at gøre boligen så neutral som mulig.
  • Du bør male væggene i en lys farve, der er helt neutral.
  • Du skal male i alle rummene, så det neutrale er gennemgående.

Det kan være svært at forestille sig selv i et hjem, hvis boligen er meget personlig indrettet med markante farver på væggene. Det kan være udfordrende at abstrahere fra det, og det kan skræmme folk væk – og det vil du helst ikke have, når din bolig kommer på markedet.

Ved at male din bolig i lyse farver, så vil den meget nemmere kunne appellere til flere mulige købere. På den måde er der større chance for, at der er flere, der kan se sig selv i boligen.

Sørg for at din bolig udstråler vedligeholdelse

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at din bolig skal udstråle vedligeholdelse. Det er ikke altid, at du kan nøjes med at male væggene. Du bør også sørge for, at dine vinduer, gulve og træværk er malet og vedligeholdt. Det hele skal være pænt, så potentielle købere får en fornemmelse af, at boligen er vedligeholdt og passet på.

Hvis din bolig har små skader og afskallet maling rundt omkring, så giver det et dårligt indtryk, og det kan afskrække købere. Det er derfor godt givet ud at male og reparere, inden du sætter boligen til salg, hvis du ønsker en hurtig handel og ikke mindst en god pris.