Tagmaling er en god måde til at få et flottere tag på. Tagmalingen kan samtidig være med til at forlænge dit tags levetid med op til flere år. Hvis du har et tag med asbest eller eternit, hjælper en gang tagmaling samtidig med til at mindske tagets indvirkning på miljøet.

Er du træt af dit nuværende tag, er det ikke sikkert, at du behøver at skifte det for at få et flot tag igen. Det er nemlig muligt at rense og male en lang række forskellige tage, så de bliver flotte igen. Det er både noget, som dine venner og familie vil bemærke. Men det er også noget, som du højst sandsynligt vil kunne mærke på ejendomsprisen, når du sætter dit hus til salg.

Der er mange firmaer, der har specialiseret sig i tagmaling. Du kan derfor nemt finde et firma i nærheden af dig, der kan stå for det. Firmaerne starter med at rense alger, mos og skidt af dit tag, inden de maler det. Hvis du bor i et etplanshus, behøver de hverken stillads eller lift for at kunne komme til at rense og male det. Læs mere om tagmaling på Sjælland her.

Kan tagmaling forlænge mit tags levetid?

Der findes ingen undersøgelser, der viser, at taget får en længere levetid ved at blive renset og malet. De firmaer, der står for tagmaling, har dog erfaring for, at det gør det. Faktisk mener de, at det kan forlænge dit tags levetid med op til 10 år, hvis du får det renset og malet.

Når du skal vælge et firma til at stå for tagmaling, er det dog vigtigt, at du vælger nogen, som har styr på, hvad de laver. Hvis du vælger et firma, hvor de ikke har det, kan du nemlig risikere, at de kommer til at skade dit tag. Det sker for eksempel, hvis de behandler beskadigede plader frem for at sige til dig, at de skal udskiftes. Du kan læse mere om tagmaling, og hvorfor du skal vælge et firma med styr på tingene her.

Særlige forholdsregler, hvis du har et tag med eternit eller asbest

Har du et tag med eternitplader, der er fra før 1984, er der helt sikkert også asbest i. Men er taget lagt mellem 1984 og 1988, er der kun måske asbest i, mens du kan være sikker på, at der ikke er, når det er lagt efter 1988. Hvis du gerne vil have malet dit tag, er det vigtigt, at du finder ud af, om der er asbest i taget eller ej. Hvis der er asbest i, skal der nemlig tages nogle helt særlige forholdsregler, for at du kan få malet dit tag.

Hvis der er asbest i dit tag, må firmaet, der står for tagmaling ikke højtryksspule det. Det skal altså renses på en anden måde, inden tagmalingen går i gang. Når taget først er malet, er det dog med til at indkapsle asbestfibrene i taget. Det gør, at de ikke kan rive sig løs og flyve rundt i luften og ind i dit hus eller dine naboers have.

Nedenfor kan du se et billede af at tag der lider af asbest: