Nyt fyr? Her er fordelene ved at vælge et pillefyr

Et i nordligt land som Danmark, skal der varme i radiatorerne det meste af året. Fra tidligt efterår til sent forår har huset brugt for noget ekstra varme, hvis du vil holde en behagelig temperatur inden dør, og her handler det om at vælge den helt rette opvarmningsform, som er billig, og som passer ind i din hverdag.

Her har du rigtig mange forskellige ting at vælge mellem, hvor en af de populære valg er et pillefyr. Et pillefyr varmer din bolig op ved at afbrænde træpiller, som er små sammenpressede piller af overskudstræ fra eksempelvis møbelproduktion.

Billig varme

Mange vælger at investere i et nyt pillefyr, fordi det garanterer billig varme til boligen året rundt. Det er især relevant i en tid som denne, hvor priser på både el, gas og olie kun går op. Her er prisen på træpiller mere stabil, og da prisen på træpiller i forvejen ikke er særligt høj sammenlignet med andre brændselstyper, sikrer et pillefyr dig billig varme året rundt.

Træpiller er heller ikke underlagt C02-afgift som eksempelvis olie og gas er det, hvorfor træpillerne bliver endnu billigere for dig som husejer.

Minimal forurening

Moderne pillefyre er bygget med en smart teknologi, der hedder pyrolotisk forbrænding. Denne form for forbrænding sikrer, at de gasser, som udvikler sig under forbrænding af træpillerne, bliver brændt i processen, så meget lidt forurening kommer ud af din skorsten.

I et pillefyr bliver træet desuden forbrændt fuldstændigt, så der heller ikke fra pillerne er meget, der slipper ud af skorstenen og ud i atmosfæren.

Komfortabel varmeeffekt

Et moderne pillefyr kan indstilles til at påfylde træpiller automatisk, så du kun skal fylde træpiller på en gang imellem. Herimellem får du en solid varmekomfort, som giver dig samme effekt som et olie- eller gasfyr, så du får varme nok til selv de koldeste dage.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.