De fleste bilejere passer som regel godt på deres bil i hverdagen. Der findes ikke meget værre end at få en ridse i lakken, eller et stenslag i ruden. Det er derfor rart når man kan parkere sin bil i en ordentlig indkørsel derhjemme. Samtidig er det rart hvis indkørslen ser godt ud og ikke er præget af huller. Hvis du tænker over at anlægge en ny indkørsel til dit hus så er her nogle tips til ting du skal tænke over inden du går i gang.

Belægning

Hvis ikke belægningen er i orden, så vil din indkørsel hurtigt blive hærget af regn og vejret generelt. Belægningen har derfor meget at sige, og derfor er det vigtigt at tænke over hvilken type det skal være. Der findes overordnet set to typer.

Den ene er fliser eller andre typer større sten. Der er både fordele og ulemper ved fliser. Fordelene ved fliser er at de holder i mange år og så er de nemme at holde rene. Derudover er de pæne at kigge på. Ulempen er at de skal være lagt meget præcist og på et stabilt underlag. Ellers ender du hurtigt med løse fliser. Sidste ulempe er at fliser ikke kan absorbere regnvand og at ukrudt elsker at gro i fugerne.

Perlegrus & granitskærver er et alternativ, som nogen ikke mener er lige så pænt, men hvis indkørslen anlægges ordentligt, så kan det faktisk se rigtig flot ud. Denne type belægning er god til at håndtere regnvandet, og sikrer ved kraftige byer, at der ikke opstår en syndflod uhensigtsmæssige steder. Til gengæld er der en del mere vedligeholdelse forbundet med en grus indkørsel, da den skal rives fra tid til anden for at stenene ikke ligger ujævnt.

Hvis ikke lige anlægningen af en ny indkørsel er et DIY projekt du har tid eller lyst til at give dig i kast med, så kan du kontakte en professionel som murermester Lars Højby-Lund.

Garagen

Der er mange, der udover en indkørsel også har garage til bilen. Den kan fra tid til anden også have godt af en kærlig hånd. Hvis din garage er lavet af træ, så forlænger du dens levetid markant hvis træet får træbeskyttelse ca. 1 gang om året.

Hvis garagen er malet, så kan det være at vind og vejr har gjort sit, og malingen derfor er begyndt at skalle eller blevet misfarvet. En ny omgang maling vil give din garage nyt liv og samtidig forlænge materialernes levetid.

Andre tiltag

Når først man er gået i gang med at forbedre en ting, så kommer der typisk flere gode ideer ift. Andre tiltag der ville pynte på boligen. Her er 3 hurtige tips til have ideer der kan give den et frisk look

  1. Højbed – Giver farver og duft til terrassen og haven.
  2. Udendørsbelysning – De lange aftener bliver endnu bedre af ordentlig belysning.
  3. Terrassevarmer – Aftenerne kan godt være kølige selv om sommeren.