Når man står overfor en renovering af sit hus, er der mange ting, man skal tage stilling til, og det kan til tider virke som et fuldstændigt uoverskueligt projekt. Her er det altid en god idé at bruge professionelle håndværkere, så man undgår diverse gør-det-selv katastrofer.

Det er også vigtigt, at man gør det nemt for sig selv og benytter sig af forskellige tjenester, som kan lette noget af arbejdet. Det kunne f.eks. være at leje et opbevaringsrum til ens møbler og malerier, så de ikke bliver ødelagt under renoveringen.

Pas godt på dine møbler og malerier

En renovering af hjemmet kan være en dyr fornøjelse. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på dine møbler og malerier, så de f.eks. ikke får malerpletter på sig. At leje et opbevaringsrum garanterer dig sikker opbevaring af dine ting. Selvom det selvfølgelig koster lidt at leje et depotrum, er pengene i sidste ende givet godt ud, fremfor at du skal investere i helt nye møbler. Nogle af dine ejendele er måske også uerstattelige, hvis du f.eks. har nogle møbler, du har arvet, eller et unikt maleri af en kunstner, som du godt kan lide. 

Vælg den rigtige farve maling

Der er som sagt mange ting, man skal tage stilling til i forbindelse med en renovering. Det er forskelligt, hvor omfangsrig en renovering behøver at være. Nogle gange er det nok med en omgang ny tapet og frisk maling. Det betyder dog ikke, at der ikke også opstår udfordringer og tvivlsspørgsmål i forbindelse med sådan et projekt. Det er nemlig en stor beslutning at vælge farver.

I den forbindelse er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det er f.eks. ikke alle farver, der er lige gode at bruge i soveværelset, hvor der helst skal være en rolig atmosfære uden for mange forstyrrelser. Det er også vigtigt at tage højde for lysindfald. Hvis der ikke er meget naturligt lys i rummet, så er det bedre at vælge en lys farve og på den måde ’snyde’ dig til mere lys.

Mangler du opbevaringsplads?

Når du så har fået malet din bolig, så mangler du bare at sætte møblerne på plads og hænge malerierne op. Du kan vælge at sætte møblerne, som de var før renoveringen, eller du kan bruge muligheden til at prøve nogle forskellige ting af, inden du beslutter dig. Det kan være, at du pludselig mangler nogle møbler, men det kan også være, at du synes, at nogle af din gamle møbler er blevet overflødige. Her kan du med fordel leje et opbevaringsrum til dine overskydende møbler, så du ikke fylder dit nyrenoverede hjem op med ting, som du egentlig ikke har plads til.