Ledhejseport

En moderne ledhejseport kan du sagtens selv montere. Samtidig giver den mulighed for, at du kan bruge din garage til andre formål. Med en isoleret port lavet på specialmål med manuel eller fjernbetjent løsning, får du nemlig en flottere og mere fleksibel portløsning til din bolig.

Inden du kaster dig ud i projektet med at få en ny garageport, er det en god ide at finde ud af, præcis hvad du ønsker din løsning skal kunne. Hvis du selv vil montere din portløsning, bør du i høj grad overveje en ledhejseport. De kan fås i versioner, der er nemme at montere uden brug af specialværktøj og giver dig en væsentligt flottere og mere fleksibel adgang til din garage.

Hvilken ledhejseport er den rigtige for dig?

Inden du vælger den ledhejseport, du vil sætte i åbningen ind til din garage eller et andet rum i boligen, et udhus eller en anden bygning, er det en god ide at stille dig selv nogle spørgsmål om både portens udformning, hvem der skal montere den, samt hvordan porten skal betjenes i hverdagen.

Her kan du med fordel tage udgangspunkt i disse spørgsmål:

  • Hvilken størrelse port har du brug for?
  • Er der plads nok i højden til porten?
  • Skal porten være udstyret med vinduer?
  • Skal der være en dør i porten?
  • Skal porten være isoleret?
  • Ønsker du en fjernbetjent eller manuel løsning?
  • Har du brug for hjælp til opmåling og opsætning?
  • Eller er det vigtigt, at du selv kan sætte porten op?

Samtidig er det vigtigt, at du tager stilling til, om din kommende ports design og farve skal passe til din boligs nuværende valg. Her vælger mange en port i samme farve, design og vinduesudformning, som boligens øvrige vinduer og døre.

Men da en ledhejseport kan holde i rigtig mange år, kan det være en god ide at vælge en mere neutral udformning og farvevalg til ledhejseporten. For hvem siger, at de næste vinduer og døre du vælger, bliver i samme stil og farve, som dem der sidder i din bolig i dag?

Hvordan skal din dagligdag med din ledhejseport være?

Når du skal vælge ledhejseport, er det også vigtigt, at du tager stilling til, hvordan din hverdag med porten skal være. Skal du f.eks. kunne fjernbetjene porten eller kan du klare dig med en manuel betjening.

Det sidste lyder måske besværligt, men betyder i praksis blot, at du skal stige ud af bilen og gå hen og trykke på en knap på portrammen for at åbne porten. For porten åbnes og lukkes af en elmotor. Du skal ikke til at stå og bakse med at åbne eller lukke porten selv.

Så den egentlige forskel mellem den manuelle og den fjernbetjente løsning handler om, hvorvidt du skal stige ud af din bil eller ej, når du kommer hjem.

Her giver den fjernbetjente løsning mulighed for at komme tørskoet indendørs – noget som nok er værd at tage med i dag, hvor det regner oftere og kraftigere end før. Fjernbetjeningen kan klares via en app på de mest moderne ledhejseporte. Smart! For så slipper du for at skulle holde styr på endnu en ting i din hverdag.

Når du selv vil montere din garageport

Vil du selv montere din ledhejseport, kan du som allerede nævnt, købe ledhejseporte som egner sig godt til netop gør det selv-projekter. Så når du finder en port som opfylder dine krav til funktion og design, så kig efter, om den er et godt valg til selvmontage.

Kig efter guides og vejledninger hos forhandleren, og se om de tydeligt viser, hvordan porten sættes op i en letforståelig trin-for-trin-vejledning. Samtidig skal du kigge efter, hvordan producenten forventer, at du har taget mål til porten.

Når du ikke vil røre en finger

Du kan også vælge at gå efter en løsning, hvor firmaet som leverer porten, står for alt lige fra rådgivning og hjælp til at finde den rigtige port og til den egentlige opsætning af portløsningen i din bolig.

Det er langt den nemmeste løsning. Så her er det vigtigt, at du finder en leverandør, der tilbyder personlig rådgivning. Den personlige rådgivning er god i alle projektets faser, og er med til at sikre at du får præcis den løsning som passer til dig, og at porten bliver sat op, så den virker som den skal og kan holde i mange år fremover.

Dit liv, din ledhejseport

Så som du kan se, kan du få din ledhejseport, nøjagtigt som du vil have den. Valgmulighederne er utallige, både når det kommer til design, farver og daglig betjening. Samtidig er det en meget holdbar løsning, der kræver et minimum af vedligeholdelse.

Dog er det en god ide at lade en fagmand se porten efter for hver 3 eller 4 år. Derved kan fejl og problemer opdages i tide – så du kan have glæde af din ledhejseport mange år ud i fremtiden.

Kilder:

BigBrothers guide til ledhejseporte

Bango – forhandler af ledhejseporte