I et hvert stilfuldt hjem skal der næsten være en form for kunst. Det kan både være den kunst, der pryder væggene, og den der står og ser interessant ud. Men kunst skal ikke bare se pænt ud. Det må nemlig også meget gerne være noget personligt, som kan sætte gang i både tankerne og følelserne, og hvad er næsten mere personligt, end noget som dine egne børn har lavet.

Hvis du derfor gerne vil have mere personlig pynt derhjemme, så kan du inddrage børnene på flere måder.

Tegninger, malerier og collager

Når der skal noget på væggene, så vil du let kunne have dine børn med. Du skal bare have fat i noget papir, og så noget de kan arbejde med.

Hvis de kan lide at tegne, kan du for eksempel give dem nogle farveblyanter og tuscher, så de kan lave deres egne kunstværker. Så kan du hænge dem, du bedst kan lide, i en ramme.

Du kan også lade dem male, hvis du bare får nogle malerlærreder eller noget papir, og så noget maling. Du må heller ikke glemme penslerne.

Endelig kan det også være sjovt for børn at lave collager, hvor de måske klipper motiver ud fra ugeblade eller printe noget ud og så sætte det sammen på ny. Til en collage kan du også have glæde af nogle tuscher, noget glitter og andet sjovt.

Modellervoks, trylledej og papmache

Hvis du gerne vil have mere 3D-kunst derhjemme, er der også flere børnevenlige måder, hvorpå dine børn kan lave nogle fine skulpturer.

De kan for eksempel lave små figurer af modellervoks, som så kan bages og hærdes i ovnen.

Hvis de gerne vil lave noget, der er lidt større, er trylledej også en god idé.

Endelig kan papmache også bruges til at lave både sjove skulpturer og andre fine ting, som for eksempel fade, skåle og hjemmelavede tallerkener.