Hvis det er ved at være længe siden, at væggene i dit hjem er blevet malet, kan det være, at det er på tide at give dem en ny omgang. Det kan dog virke som et stort og uoverskueligt projekt, hvis ikke du lige forbereder projektet en smule. 

Nymalede vægge kan give nyt liv til et rum, der er begyndt at virke lidt trist og mørkt, og det er helt op til dig om væggene skal være klassiske og hvide, eller om du har mod på at begive dig ud i at male med friske farver. 

Det kan være en nem løsning at få en maler ud til at klare malearbejdet, men hvis du har mod på det, kan du sagtens male dine vægge selv! Rigtigt mange Gør-det-selvfolk har gode erfaringer med at male både vægge og loft, så hvis du har blod på tanden, når det kommer til projekter derhjemme, bliver malerprojektet ikke nogen stor udfordring for dig.  

Nogle af de vigtigste ting, når du maler selv, er at du har en klar plan for din fremgangsmåde, og at du desuden har investeret en smule i nogle hjælpemidler, der kan gøre arbejdet lettere og mere problemfrit for dig.  

Tips til at male vægge indendørs 

Det første skridt, når du skal i gang med at male væggene i et rum, er at få afdækket gulv, karme og de ting, du ikke bare kan fjerne fra rummet. Uanset hvor forsigtigt du maler, kan det nemlig være svært at undgå at lave malerstænk, der kan være svære at fjerne senere hen. Samtidig bør du vaske væggene ned, så du ikke maler ovenpå snavs, skidt og støv – det kan nemlig give et grimt resultat. 

Rent praktisk bør du også tænke over, hvilket tøj du ifører dig når du skal male – for også tøjet kan blive fyldt med malerpletter, hvis ikke du er meget forsigtig. Et par behagelige malerbukser kan give dig en bedre oplevelse med at male, idet du får brug for fuld bevægelighed. Når du maler er det nemlig en god idé at starte med at male kanterne med en pensel – og det betyder maling langs dine gulvlister, hvilket lettest kan gøres på alle fire. Et par strækbare bukser gør det også lettere at komme godt ind i alle hjørner uden problemer. 

Skal du male udendørs? 

Hvis du bor i hus, er der måske en have til, hvor der også kan dukke en del malerprojekter op. Det kan være at male et skur, et legehus eller mange meter hegn, og det er alt sammen projekter, som du sagtens kan klare selv! Der er dog et par andre ting at tage hensyn til, når du maler udendørs, for her kan vejret godt være en udfordring. 

Hvis du har en carport, et værksted eller et andet overdækket sted til rådighed, kan det være en god idé at male de forskellige dele for sig her, for så behøver du ikke tænke så meget over vejr og vind. Regn gør det nemlig rigtigt svært at male, så under åben himmel må du vente på det gode vejr, før du hiver malerpenslen frem. Udenfor kan det være en smule koldere end indendørs, og derfor kan det være en god idé at tage en dejligt isolerende termojakke på, som du også kan bruge til en hel masse andet havearbejde og andre projekter!