Det er langt billifere at købe et håndværkertilbud end en indflytningsklar bolig. Et håndværkertilbud koster nemlig 43 procent mindre end gennemsnitsprisen for en færdiginstandsat villa. Hvis man alene kigger på husets pris, så kan det uden tvivl betale sig.

Til gengæld kræver det et stort byggeprojekt og tålmodighed. Man skal nemlig huske, at man skal lægge de penge, arbejde og arbejdstimer, det kræver for et indflytningsklart hus. Der er en lang række ting man skal være opmærksom på når man vælger et håndværkertilbud.

Stabil interesse for håndværkertilbud

Antallet af håndværkertilbud har været stabilt det seneste mange år. På trods af et svingende udbud af boliger til salg, er en ting sikkert: Du kan altid finde et håndværkertilbud. Antallet af håndværkertilbud for villaer er nemlig stabilt, selvom udbuddet svinger op og ned.

Til trods for at vi bygger nyt, bygger om og holder vores boliger ved lige, er der altid nogle hjem, der i en periode har manglet vedligehold, og det kan få boligen til at ryge i kategorien håndværkertilbud. Det kan være dødsboer, hvor beboerne har været for gamle til for alvor at kunne holde boligen tidssvarende, eller det kan være boliger i områder, hvor boligsalget går så langsomt, at boligen har stået tom i en længere periode.

De fleste boligadvokater kan hjælpe en til at opspore et håndværkertilbud i det område du ønsker at flytte til. Det er ikke noget der vælter frem på markedet, men det er en stabil kurve, hvor der kommer nye til, men andre bliver solgt. Del dine tanker og ønsker med Boligadvokater.info, så kan man få den rette rådgivning fra erfarne boligadvokater og måske endda en ny bolig.

 

Omfattende renovering

Håndværkertilbud findes i mange forskellige kvaliteter og det er vigtigt at gøre det op med sig selv, hvor omfattende en renovering man ønsker at tage under sine vinger. Det er vigtigt man tager et grundigt kig på boligen og dets kvalitet, inden man tager en endelig beslutning, så man kan lave en forhåndsberegning på, hvad byggeriet vil komme til og koste. Tag eventuelt en renoveringsrådgiver med til åbent hus, eller en anden der kan give et realistisk bud på de yderligere omkostninger.

Man ser ofte, at det er unge håndværkere og andre med hænderne skruet rigtigt på der investerer i håndværkertilbud. Det betyder ofte, at de selv vælger at stå for mange af byggeprojekterne. Det at bygge sit eget hus, er for de kreative typer. Det giver friheden til at forme rigtig mange elementer, helt efter ens egen drømme og behov. Handytools.dk ligger inde med mange gode huskeregler og tricks, hvis man er mere grøn op området og ønsker inspiration til projektet.

 

Husk håndværkerfradraget

Det er vigtigt man har dette i mente når man planlægger byggeprojektetDu kan få håndværkerfradrag for en række serviceydelser som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde og for følgende håndværksydelser:

Udvendigt malerarbejde

Isolering af tag

Reparation og forbedring af skorsten

Udskiftning af ruder, vinduer og terrassedøre med glas

Udskiftning af yderdøre og terrassedøre

Isolering af ydervægge

Isolering af gulv

Afmontering af brændeovne

Installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg

Arbejde på solfangere, solceller og husstandsvindmøller

Reparation eller udskiftning af gasfyrskedler og varmeanlæg

Udskiftning eller reparation af fjernvarmeunits

Installation af varmepumper

Installation eller forbedring af ventilation

Installation eller forbedring af visse afløbsinstallationer og dræn

Radonsikring

Tilslutning af bredbånd

Installation af tyverialarm.

Du kan kun få fradrag for arbejdsløn – ikke materialer. I 2019 kan du få håndværkerfradrag for 12.200 kroner, og har du en ægtefælle, kan han eller hun trække ligeledes trække 12.200 kroner fra. Læs mere om de enkelte punkter på skat.dk.