Teknologi er fremtiden, og hvis du skal renovere dit hjem, kan du lige så godt tænke ny smart teknologi ind i projektet. Vi giver dig her nogle bud på smart home teknologi til dit nye hjem.

Fremover vil det blive mere og mere normalt at integrere smart teknologi i hjemmet, så hvis du står midt i et renoveringsprojekt, er det måske en god idé at overveje at få det planlagt ind i byggeprojektet. For dem som ikke er så meget inde i smart home teknologi, er det teknologi som ved hjælp af internettet, giver brugerne mulighed for at fjernbetjene elektronik i hjemmet ved hjælp af apps. Der findes rigtig mange forskellige former for smart home teknologi som for eksempel termostater, røgalarmer, vaskemaskiner, køleskabe og trådløse højtalere, som kan bruges i forbindelse med gaming og online spil som for eksempel https://www.unibet.dk. Teknologien bruger enten trådløst internet eller trådløse kommunikationsprotokoller som Z-Wave – udviklet af den danske virksomhed Zensys, ZigBee og IHC Wireless, som er særligt designet til hjemmeautomatisering og derfor har en relativt lille båndbredde på 40 kbit/s.

Men hvad kan man så integrere af smart home teknologi, når man laver en større renovering af sit hjem? Først og fremmest kan man begynde med at installere en smart hub, som kan ses som hjernen i smart home teknologi. Smart hubs er en boks, som giver mulighed for at tilslutte flere enheder på en gang og hjælper enhederne med at tale det samme tekniske sprog, selvom enhederne i smart home teknologien er forskellige mærker. Når denne er på plads, kan du se på nogle af de muligheder, du har for at integrere forskellige løsninger. Det kan for eksempel være smart-termostater, smart-lys, smart-sikkerhed og smart-stik og stikkontakter. Fordelen ved mange af disse ting, udover at de kan fjernbetjenes, er, at de i mange tilfælde er energibesparende og dermed også mere økonomiske. Herudover er der også et sikkerhedsaspekt, da der for eksempel findes smart teknologi, der aktiverer en alarm, hvis den registrerer et gas- eller vandlæk.

Lidt af den sjove smart home teknologi

Dernæst kan du begynde at se lidt på den sjovere og mere luksusprægede smart home teknologi. Nogle af de værelser vi oftest bygger om er køkken og bad, og til badeværelset kan man for eksempel få en stemmeaktiveret brusekontroller og smart toiletter med automatiske lys, som aktiveres ved rengøring og bevægelse og reducerer risikoen for at falde i mørket. Du kan også få programmerbare vandhaner med reduceret tryk og automatisk temperaturindstillinger, som minimerer vandspild. Til køkkenet kan man for eksempel få ovne, som kan tilsluttes en særlig røgdetektor, og hvis detektoren slukker, slukker ovnen også automatisk. Desuden kan du få en række smarte køkkenapparater, som er tilknyttet en app på din smartphone eller tablet eller stemmekontrol. For eksempel som små stemmestyrede mikroovne, kaffemaskiner og en såkaldt “precision cooker”, som kan indstilles til en tiendedel af en grad og dermed er ideel, hvis man går op i finere madlavning.