Indret dit eget hjemmekontor

kontorstol

Stadig flere danskere er begyndt at arbejde hjemmefra. Det kan der nemlig være mange fordele ved. Først og fremmest kan det drastisk skære ned på din transporttid, så du kan sove lidt længere om morgenen eller hente børnene tidligt. Derudover er det også bare mere fleksibelt at arbejde hjemmefra. Du bestemmer helt selv, hvordan du arbejder og hvornår du skal holde middagspause. Så længe du stadig laver lige så meget som før, kan hjemmearbejde altså være en god løsning for både dig og din arbejdsplads.

Derfor bør du have et hjemmekontor

Mange oplever dog også, at det kan være sværere at koncentrere sig om arbejdet, når de arbejder hjemmefra. Der er trods alt aldrig langt til sofaen eller sengen, og derfor kan det være hårdt for viljen hele tiden at tage beslutningen om at arbejde. Hvis du også har det sådan, kan det være en god ide at indrette et hjemmekontor. 

Det vil altså sige et rum, du kun bruger til arbejde. Med et hjemmekontor er det først og fremmest langt nemmere at få hjernen i arbejdstilstand. Det tager faktisk overraskende kort tid for hjernen at forbinde et rum med arbejde. Derudover giver et hjemmekontor dig også muligheden for at toptune din arbejdsproces, hvis bare du indretter det rigtigt.

Vælg den perfekte kontorstol

Først og fremmest skal dit hjemmekontor selvfølgelig have en kontorstol, så du kan sidde behageligt, mens du arbejder hjemmefra. Det kan sagtens betale sig at give lidt ekstra for en god kontorstol. Det kan nemlig gøre arbejdsdagen langt nemmere og mere tiltrækkende. 

Der er dog andet end pris og kvalitet, der adskiller to kontorstole fra hinanden. Du kan for eksempel også få kontorstole med et væld af forskellige funktioner. Nogle lader dig lægge ryglænet tilbage, hvis du arbejder bedre efter en lille lur. Andre kontorstole er for dig, der nærmere har problemer med rastløshed på arbejdet. Hvis det er dig, kan du med fordel købe en kontorstol, der kan lade dig rokke frem og tilbage, mens du koncentrerer dig om dit arbejde. Når du selv vælger din kontorstol, kan du vælge den, der passer bedst til din arbejdsstil.

Undgå rod på kontoret

Det samme gør sig gældende for alt det på et hjemmekontor, der ikke er en kontorstol. Det mest oplagte er selvfølgelig skrivebordet, hvor du kan vælge alt fra et bredt skrivebord med plads til rod til et lille hæve-sænkebord. Derudover bør du dog bestræbe dig på at indrette hjemmekontoret forholdsvist simpelt. Jo mere du har på hjemmekontoret, jo mere er der også til at distrahere dig. 

Det er dog i allerhøjeste grad en balancegang, for hjemmekontoret skal jo også gerne være et sted, du føler dig tilpas og gerne vil opholde dig. Du kan derfor gerne male væggene i en beroligende farve eller pynte med skønne familiebilleder. Du kan sågar vælge en kontorstol eller et skrivebord i en stil og farve, du godt kan lide. Så går det hele op i en højere enhed, og du er for alvor klar til at arbejde hjemmefra.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.