Hyr en købermægler, når du skal købe bolig

boligkøb

Hvis du skal til at købe bolig, er der god grund til at hyre en købermægler. Ligesom sælgeren højest sandsynligt har hyret en ejendomsmægler til at hjælpe sig, kan du nemlig også få en mægler, der varetager dine interesser.

Det er altid spændende at købe en ny bolig, men det kan også let blive en kompliceret proces med mange juridiske dokumenter, lange forhandlinger og så videre. Heldigvis kan du få hjælp til dit boligkøb af en fagperson, når du hyrer en køberrådgiver.

En ejendomsmægler på din side

Som udgangspunkt er en køberrådgiver en ejendomsmægler, der har valgt at hjælpe købere i stedet for sælgere. Det betyder derfor, at du får en ejendomsmægler, der er på din side under hele salget.

Sælger har oftest også en ejendomsmægler, der hjælper sælger med salget. Det betyder derfor også, at sælger har en fagperson, der kan hjælpe med alt fra at fremstille boligen bedst muligt til at udforme den mest fordelagtige købskontrakt.

Derfor er det også vigtigt at understrege, at sælgers ejendomsmægler sikkert er både imødekommende og informerende, men i sidste ende er han eller hun ansat til at sikre sælger den bedste handel. Derfor er det en god idé med en købermægler på din side, der kan sikre dig den bedste handel.

Skræddersy din ordning med købermægleren

En køberrådgiver kan hjælpe dig med hele din købsproces. Han eller hun kan være med fra den spæde start, hvor du skal udvælge de rette boliger, der opfylder dine ønsker og behov. Ligesådan kan vedkommende også hjælpe dig helt hen til mållinjen i købsprocessen, hvor købskontrakten skal underskrives og salget tinglyses.

Derfor har du også mulighed for at skræddersy en ordning med køberrådgiveren. Du bestemmer nemlig selv, hvor meget hjælp du gerne vil have.

Det kan en køberrådgiver hjælpe dig med

Når du hyrer en købermægler, kan du få hjælp til mange konkrete ting. Blandt andet:

  • Udvælgelse af relevante boliger
  • Gennemgang af boligen ved syn
  • Forhandling om pris
  • Kommunikation med både sælger, mægler og pengeinstitut
  • Gennemlæsning af købskontrakt
  • Gennemgang af tilstandsrapport
  • Tinglysning af skødet

En køberrådgiver giver dig ret til et rådgiverforbehold

Faktisk er der flere fordele ved at hyre en købermægler. Når du har ansat en rådgiver, får du nemlig ret til et rådgiverforbehold. Det betyder, at du har mulighed for at fratræde en underskrevet købskontrakt gratis, hvis din rådgiver finder en fejl eller mangel. Fejlen eller manglen kan både være i boligen eller i kontrakten.

Hvis du derimod gerne vil fratræde en underskrevet købskontrakt, og du ikke har et rådgiverforbehold, skal du betale 1% af købssummen.

Derfor giver du uden tvivl dig selv de bedste betingelser for et godt boligkøb, når du vælger at hyre en køberrådgiver.

En køberrådgiver kan give dig en bedre pris

Det er dyrt at købe bolig. Derfor er der heller ingen grund til at betale for meget. Når du ansætter en køberrådgiver, har vedkommende den rette viden om både boligmarkedet og priserne. Derfor kan han eller hun også give dig de bedste argumenter til at få afslag i prisen, så den ender på et mere fornuftigt leje.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.