Foto: Unsplash.com

Næsten færdig. Opgaven blev defineret, tilbuddene blev hentet ind og arbejdet blev aftalt. Ikke nok med det, det ser også flot ud! Følger du de forskellige råd på malerfirma1.dk er du godt på vej, til at stå på den anden side af projektet og være tilfreds.

Så nu skal det sidste overstås, før du kan give dig til at nyde den nymalede væg eller rum. Malingen skal nemlig tørre. Men hvor længe? Dette kommer an på, hvilken type maling der er brugt. Det meste vægmaling har en tørretid der gør væggen berøringsklar, inden for 3-4 timer. For vådrum ligger den oftest på 2-3 timer. I mange tilfælde er det nødvendigt at give mere end ét lag maling. Er det nødvendigt, er tørretiden dog væsentligt højere. Cirka 24 timer er den vejledende tid, men igen kan det være forskelligt fra maling til maling.

Udover at du skal vente på, at malingen tørrer, så er det heller ikke så sundt, at opholde sig et nymalet rum. Generelt er maling blevet mere  miljøvenligt end tidligere, men det kan ikke undgås at der skal nogle stoffer i det, som ikke er helt sunde. Det gælder blandt andet konserveringsmidler, der sikrer, at malingen ikke klumper kort tid efter fremstilling. Luft ud så meget du overhovedet kan, og vent så længe som muligt, med at flytte ind i rummet, da der kan gå helt op til 28 dage, før alle stofferne er frigivet og ude.

Så nu handler det om, at finde noget at slå tiden ihjel med. Måske en film du har udskudt du har udskudt lidt for længe. Måske næste film i en serie er lige om hjørnet, og så kan denne tid, være god til at komme up to date. Måske du trænger til at komme ind i en helt anden verden, og væk fra hjemmeprojektet. Det kan klares med en tur på spillemaskiner. Med masser af temaer og verdener, kan du tage en tur fra det nymalede soveværelse, og tage ud i junglen eller tilbage til det antikke Ægypten. Hvis en verden af film eller spillemaskiner ikke frister, så kan det også være, du vil fysisk væk. Det kan være nogle ture ud i naturen. Her kan du sætte en god podcast i øregangende, og tage et afbræk fra et, måske til tider stressende byggeprojekt.

Tørretiden er noget der er styr på, når der hyres professionelle malere. Det er dog rart at have tørretiden i baghovedet før de går i gang med arbejdet. Det hjælper dig til bedre at kunne planlægge, hvornår det vil passer ind i hverdagen at få arbejdet klaret. I planlægningsfasen kan du eventuel overveje hvilken type maling der skal bruges, og hvad tørretiden er.

Til sidst: Husk at overholde tørretiden. Ellers vil det ofte stadig kunne ses, efter det andet lag maling er blevet påført.  Dette sikrer at der, trods tørretiden, ikke går længe før du kan sidde og slappe af, og nyde hvad der kan føles som et helt nyt rum eller hjem.

Foto: Unsplash