I dag er gulve som epoxygulve gået hen og er blevet meget populære. Det skyldes, at gulvet er flot, slidstærkt og relativt billigt. Du kan læse mere om fordelene ved et epoxygulv på https://epoxygaragegulv.dk/, hvor du også kan booke dem til at lægge hele gulvet, såfremt du ikke selv ønsker at montere det.

Læg selv epoxygulvet

Når du lægger dit epoxygulv, skal du først og fremmest sørge for at have en klar overflade til rådighed. Dit underlag skal være helt tørt, rent og uden spor fra smuds eller fedt.

Det er ikke altid, at der er et næsten parat gulv til rådighed, og det kan betyde, du må i færd med at rette det eksisterende til. I nogle tilfælde skal du finde en minigraver til salg eller leje en nær dig. Med denne kan du brække helt håbløse gulve op og lægge et nyt fundament.

For de fleste vil der heldigvis være tale om mere parate underlag, som kan tilslibes relativ let. Formålet med en let slibning er, at man skaber en mere modtagelig overflade. Det gør, at epoxy-blandingen hæfter sig bedre. Vær dog opmærksom på, at de gulve, der suger eller trækker meget af malingen ind, skal behandles med en grunder egnet til epoxy, før du bruger selve epoxy-materialer derpå.

Skal gulvet groomes for sprækker og revner skal du ligeledes bruge en spartelmasse, som er beregnet til epoxy.

Når dit gulv nu er klart – altså tørt, rent og fedtfri – kan du blande epoxyen. Husk at der altid bruges en base og en hærder, hvilket betyder, du skal følge produktets anvisninger meget nøje for et ordentligt resultat. Vær grundig med at blande basen og hærderen sammen, da det påvirker slutresultatet og holdbarheden på gulvet.

Efter at have blandet base og hærder grundigt har du et par timer, hvor du kan ’male gulvet’. Dit underlag skal være minimum 15 grader for at epoxyen hærder, så læg det ikke om vinteren, men i milde formiddagstimer.

Bemærk at man siger, man maler gulvet, fordi du kan anvende en malerulle (med kort luv), hvormed du fordeler epoxyen jævnt over hele gulvet.

Husk at du nok skal male 2 gange for et ordentligt resultat – og sørg for at lufte godt ud i lokalet, mens du maler.