Foråret betyder forandring. Blomsterne springer ud, træerne springer ud og alt ændres til det bedre. For mange giver foråret lyst til fornyelse og nyskabelse. Både hvad angår udseendet og hjemmet. En almindelig tendens er den berømte forårsrengøring, som mange begiver sig ud i. Men måske skal du gå skridtet videre i år.

Forny dit hus

En gang maling kan gøre underværker for dit hus. Et rum kan skifte fuldstændig karakter efter en klat maling eller to. Der er et hav af muligheder, når det kommer til maling. Enten kan du kaste dig ud i oliemaling, pulvermaling eller måske kalkmaling. 

Især kalkmaling giver et særligt udtryk. Malingen kan både benyttes til vægge og møbler. Nye som gamle møbler kan få et helt nyt udtryk med en gang kalkmaling. Hvis du vil prøve noget nyt, er det måske denne smarte stil, du skal prøve.

Visualiser på forhånd

Det er en god ide at forsøge at visualisere, hvilket udtryk du vil ramme, før du kaster dig ud i dit maleeventyr. Med den rette plan og de rette overvejelser er der større sandsynlighed for, at du bliver tilfreds med resultatet. Søg inspiration på nettet eller eventuelt i et boligprogram i tv’et. Ofte kan det også være fordelagtigt at være turist i egen by. At gå en tur i sin egen by og se den med nye øjne rettet mod inspiration. 

Vælger du af afprøve kalkmaling kan du give dine overflader et mat og autentisk udseende, som virkelig ændrer rummets karakter. 

Kontakt en professionel 

Hvis du vil være helt sikker på at få et perfekt resultat, kan du få en professionel maler til at male enten dine vægge eller dine møbler. På den måde går du ikke på kompromis med kvaliteten, og det er nemt og afslappende for dig at lade en anden klare ærterne for dig. 

Personligt hyggeprojekt

Er du mere til at klare tingene selv, kan der ligge mange timers hyggelig beskæftigelse i at male selv. Det kan være en hyggelig måde at samle familien på, ved at der skal males en væg i huset eller nye havemøbler. Det kan nemt blive et flerdages projekt, hvilket kan styrke sammenholdet. Det er almindeligt at give en væg eller et møbel mere end én lag. Heldigvis har kalkmaling en hurtig tørretid, der gør det nemt at arbejde med. Spring ud i et kreativt forårsprojekt med familien og kast dig ud i sjove malerprojekter.