Alger på træværk er noget værre bøvl. For det første er det ikke særlig kønt og for det andet gør det træværket glat – specielt i vådt vejr… Men hvad gør du så for at få alger på træværk væk! Det er temaet for denne artikel!

Nogle syntes det er fint med alger på træværk på terrassen, på vindskeden, i carporten eller på plankeværket! Det er en naturlig del af det at have et hjem, at der kommer alger. For os andre, ja så tænker vi ikke så meget over det, vi vil bare gerne have algerne væk. Denne artikel er for dig, der gerne bare vil have algerne væk.

 

Er algerne farlige for træværket?

Vi spurgte Brian Philip fra Gladrens.dk om alger er farlige for træværk. Gladrens.dk er specialiseret i algebehandling og fjernelse af alger.

“Nej alger er ikke skadelige for træ. Det er ikke derfor man fjerner alger fra træværk. Der er hverken grund til at frygte, at alger kan nedbryde træet, som de sætter sig på eller for den sags skyld give flere risici for fugtskader.” Fortalte Brian os. “De fleste syntes dog, at det skæmmer grunden og hjemmet med algebelægning, og derfor fjerner man alger lidt af samme grund som man fjerner ukrudt. Man ønsker et smukt, hyggeligt og dejligt hjem. Det er det, der er årsagen til at langt de fleste fjerner alger fra så vel både træværk som fliser og tage.”

 

Hvordan fjerner man alger fra træværk?

Det er faktisk ikke super svært at fjerne alger fra træværk, men det kræver lidt knofedt!

Det du skal gøre er følgende 3 trin.

  1. Du skal skrubbe træværket. Det er her du skal bruge noget knofedt. Skrub træet med en hård børste. Almindelig vand er helt fint at bruge til denne del af processen.
  2. Brug algefjerner, hvis træet ikke allerede er blevet rent. Vær opmærksom på, at det ofte er en stor fordel, at der er tørvejr, så algefjerneren ikke skylles af. De fleste typer algefjerner fungerer bedst i plusgrader. Lad algefjerneren blive på træværket et stykke tid. Se instruktionerne fra produktet for at se hvor lang tid de anbefaler at det skal være på.
  3. Fjern algefjerner igen. Bare skyl det af med almindelig vand. Nu burde dit træværk være rigtig fint og algefrit igen.

Hvis der stadig skulle være nogle alger tilbage, så gentag punkt 2 og 3 af behandlingen indtil at det er blevet ordentlig rent.

Vær opmærksom på, at du kun bør bruge godkendte rengøringsmidler til fjernelse af alger fra træværk. Det kan du læse mere om på Miljøstyrelsens hjemmeside. Der er et link her direkte til de relevante informationer.