Akustikpaneler: Sådan bruger du dem i din indretning

Akustikpaneler er det perfekte valg, hvis du både ønsker at skabe et smukt indslag i indretningen og at forbedre dit indeklima. Med akustikpaneler fra FlotteGulve.dk er mulighederne mange, derfor får du her nogle tips til hvordan du kan anvende akustikpaneler i din indretning.

Går du med planer om at lave ændringer i din boligindretning, så kan du med fordel overveje at opsætte akustikpaneler. Akustikpaneler vil nemlig både give en markant ændring af et rums visuelle udtryk, være et smukt blikfang og så vil akustikpaneler samtidig kunne forbedre dit indeklima markant.

Akustikpaneler – Bedre indeklima

Indeklimaet er utroligt vigtigt for at vi føler os godt tilpas i et lokale, hvilket både er vigtigt i vores boliger og på vores arbejdspladser. Der er en del faktorer, der har betydning for indeklimaet, men en af de vigtige er lydakustikken. Opholder vi os i længere tid af gangen i et rum med meget rumklang og støj, så vil det føles ubehageligt og kan gøre os trætte i hovedet.

Her kan akustikpaneler hjælpe, da akustikpaneler bryder og absorberer lyd og dermed både mindsker støj og rumklang betydeligt. Derfor er det også en god ide at opsætte akustikpaneler i de rum, hvor du opholder dig meget samt i lokaler, hvor der er højt til loftet.

Akustikpaneler – Væg, loft eller noget tredje

Akustikpaneler kan opsættes på både væggen, loftet og andre lige flader. Derfor er der mange forskellige måder hvorpå du kan anvende akustikpaneler i indretningen. Eksempelvis kan du beklæde enten hele eller dele af loftet. Du kan også beklæde en hel væg eller en afgrænset del af væggen. Alternativt kan du, hvis du vælger akustikpaneler med ramme, også vælge at montere dem på samme måde som du vil hænge et billede på væggen. Endelig kan du også vælge at beklæde møbelfacader med akustikpaneler, det kunne f.eks. være en gammel skabsvæg, der trænger til et nyt look eller lignende.

Akustikpaneler i soveværelset

På den ene side er soveværelset ikke det oplagte sted at opsætte akustikpaneler, da det sjældent er her, der er mest støj. Til gengæld er soveværelset også det sted, hvor vi har allermest brug for ro, så vi kan få en god nattesøvn. Derfor kan det også være en god ide at opsætte akustikpaneler i netop soveværelset.

En smart måde at anvende akustikpaneler på i soveværelset er som sengegavl. Mange akustikpaneler har en længde på omkring 240 cm, hvilket betyder, at et enkelt akustikpanel på langs vil kunne dække bag hele sengen. Alternativt kan du vælge at beklæde hele væggen bag sengen med akustikpaneler fra gulv til loft. Eller du kan vælge både at montere akustikpaneler på væggen bag og loftet over sengen og på den måde skabe en slags ”himmelseng”.

Akustikpaneler – Mange designmuligheder

Udover at forbedre akustikken i et lokale betydeligt så har akustikpaneler også den fordel, at de er smukke at se på og dermed vil være et flot blikfang i indretningen.

Akustikpaneler findes i mange forskellige designs. Du kan f.eks. få akustikpaneler i flere forskellige træsorter, dog er træsorten eg den absolut mest udbredte. Til gengæld kan du få akustikpaneler i eg i mange forskellige varianter så som natur eg, røget eg, knastet eg, hvidtonet eg, gråbejdset eg og sortbejdset eg.

Udover akustikpaneler i eg kan du også få akustikpaneler med en folieoverflade, som til forveksling ligner træ. Du kan også få akustikpaneler med et metallisk look, med en korkoverflade eller ensfarvede akustikpaneler i mange forskellige farver.

I forhold til akustikpanelernes effektivitet, så har det ikke den store betydning om du vælger det ene eller det andet, da det er akustikpanelenes opbygning, der er vigtig i forhold til deres effektivitet. Så derfor kan du roligt vælge efter, hvad du bedst kan lide og hvad der passer ind i din indretning.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.