Det skal en lejekontrakt indeholde

Du ved garanteret hvad en lejekontrakt er, men ved du hvad den skal indeholde? Når man flytter i en ny lejebolig, så er lejekontrakten muligvis det absolut vigtigste dokument. Her kommer der til at stå alle detaljer vedrørende lejeaftalen, hvilket er super vigtigt for at sikre, at udlejer ikke kan snyde dig. Har du ikke styr på hvad der står i lejekontrakten, så kan den dog omvendt bruges til netop at snyde dig.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at du sørger for at læse din lejekontrakt grundigt igennem når du modtager den fra udlejer. Det er en meget god ide, at få en du kender som har styr på sådan noget med kontrakter til at læse den igennem også bare for at være helt sikker. Små forkerte ting i kontrakten kan ende med at koste dig dyrt, hvilket vi naturligvis helst skal forsøge på at undgå.

Indholdet af lejekontrakten

Det vil altså som sagt sige, at lejekontrakten er et dokument, som sikrer din rettigheder. Omvendt sikrer dokumentet også udlejers rettigheder, hvis det skulle være lejer der prøver på at snyde på en eller anden måde. I bund og grund vil det sige, at lejekontrakten beskriver udlejers og lejers forpligtelser for hinanden.

Lejekontrakter kan naturligvis varierer en lille smule og der kan være forskellig ting som skal inkluderes alt efter den aftale udlejer indgår med lejer og alt efter hvilken type lejebolig der er tale om, men en helt standard lejekontrakt indeholder som minimum:

  • Lejer fulde navn og adresse
  • Udlejers fulde navn og adresse
  • Alt om lejemålet. Det vil sige lejemålets størrelse, inventar, stand, brugsret, adresse og andre ting der er vigtige om lejemålet.
  • Alt om lejeforholdet. Det vil sige overtagelsesdato, ophørsdato hvis den er aftalt på forhånd, huslejen, depositum, hvad den forudbetalte husleje består af, forbrugsudgifter og betalingsforhold.
  • Derudover vil reglerne for ting som istandsættelse ved fraflytning, husdyr, husorden og vedligehold også stå i kontrakten.

Når man først ser en kontrakt kan den som udgangspunkt godt virke meget forvirrende. Det er dog stadig vigtigt, at du tager dig tiden til at læse den grundigt igennem og forstå alt det der står i kontrakten. Hvis du læser den grundigt igennem, så bør du kunne forstå det meste af den og hvis der skulle være punkter som du ikke helt forstår eller er i tvivl om hvad betyder, så sørg for at noter dem ned og få udlejer til at forklare dem for dig. Her er det en god ide at få dem til at forklare det over mail eller sms, så du har sort på hvidt hvad de fortæller dig.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.